Jicht

Jicht ontzuren ervaringenJicht (artritis urica) is een eeuwenoude aandoening die de laatste 2 decennia in rap tempo is toegenomen onder de bevolking. Ontzuring van het lichaam is een methode die de laatste jaren bij veel patiënten tot goede resultaten heeft geleid. Hier vindt u ervaringen van jichtpatiënten. Wilt u ook uw ervaring met andere delen klik dan op de “ervaring delen” knop.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Jicht
Average rating:  
 67 reviews
by T. Suliens on Jicht
Jicht bijna weg

Drink nu de alja druppels en thee en nu na een paar weken is me jicht bijna weg. De dokter kende het niet maar ik mag er mee doorgaan omdat dit mij helpt

by Bert on Jicht
Van de jicht af

Dankzij Alka van de jicht af.

by Ben on Jicht
Bijna geen jicht meer

Van mijn therapeut moest ik gaan ontzuren en werd ik op dieet gezet. Ik kamp al zeker 10 jaar met jichtklachten. Ik ben daar nu 3 maanden mee bezig en heb bijna geen jicht meer. Wel even wennen om anders te gaan eten en niet elke avond meer bier te drinken maar ik ben blij dat ik van die rotpijn afben.

by Jannie on Jicht
jicht weg na 10 jaar!

Na 10 jaar ellende eindelijk verlost van jicht. Op mijn verjaardag kreeg ik een flesje Alka druppels voor mijn jicht. Was wel even wennen zo veel water drinken maar na 4 maanden geen jichtaanval meer gehad. Ik drink nog steeds 3 glazen met daarin de druppels omdat ik nooit meer jicht wil krijgen.

by Mevrouw Van den Akker on Jicht
geen jicht meer

Na jarenlange jicht er nu eindelijk van verlost. Ik had al meer dan 10 jaar regelmatig een jichtaanval. Nadat ik ben gaan ontzuren met druppels en caps ben ik er eindelijk vanaf. De jicht kwam steeds minder vaak totdat het niet meer kwam. Ik ben ook anders/gezonder gaan eten en drinken.

by Frenk Nijenhuis on Jicht

Ik heb sinds 6 jaar flink last van jicht,ben onder behandeling bij een reumateloge slik medicijnen colchecine in combi met pretnisalon had vorig jaar nog min 2 jicht aanvallen per maand zat op een gegeven moment op 30 mg pretnisalon met alle nare bijwerkingen vandien .
Sinds vorig jaar oktober ben ik begonnen met alka druppels en heb sinds vorig jaar november geen aanval meer gehad ben de medicijnen aan het afbouwen over een maand medicijnen vrij .
Mijn reumatologe staat voor een raadsel en kan het niet geloven .
Beste mensen ik hoef jullie niet uit te leggen wat een jicht aanval is dat wens je je grootste vijand niet mijn advies begin vandaag met de alka druppels baad het niet schaad het niet

by Bart de Groot on Jicht
Geen jicht meer!

Ik had ongeveer 7 jaar last van chronische jicht. Medicijnen daar kon ik niet tegen. Kreeg daar diaree van. Gezocht naar een andere oplossing en ben anders gaan eten. Minder vlees, vis en alcohol. Dit hielp wel een beetje maar de jicht ging niet helemaal weg. Bleef pijnlijk met toch nog regelmatig een aanval. Verder gaan zoeken en las op Internet over ontzuren. Jicht is een teveel aan urinezuur. 1 + 1 = 2 en voor mij is dit DE oplossing. Ik drink nu dagelijks 1 a 1,5 liter basisch water en ben eindelijk van mijn jicht verlost.

by Harrie on Jicht
verlost van die ellendige jicht

Ik ben niet zo van reviews schrijven maar dit wilde ik toch delen. Sinds ik aan het ontzuren ben met druppels en tabletten ben ik verlost van die ellendige jicht.

by Bert on Jicht
jicht

Jarenlang getobd met chronische jicht. Dan in mijn linkervoet, in mijn knie en zelf in mijn vingers. Ik werd hierdoor behoorlijk beperkt. De colchicine en allopurinol die bij jicht worden voorgeschreven hielpen mij niet meer. Ik moest gaan werken aan de oorzaak. Waar komt dit vandaan? ik ben naar een natuurarts gegaan en hij heeft mij doorgemeten en mijn zuurgraad gemeten. Ik bleek veel te zuur te zijn en allerlei tekorten te hebben. Hij heeft mij greens en basische druppels meegegeven en ben daar mee aan de slag gegaan. Ook mocht ik geen rood vlees en wijn meer eten/drinken. Wel even omschakelen maar ik was er klaar mee om constant zoveel pijn te hebben. Ik ben nu bijna 3 maanden bezig met mijn nieuwe leefstijl en het gaat eindelijk wat beter. Veel minder pijn en geen echte aanval meer gehad. Ook zijn mijn vingers al een heel stuk dunner.

by Bart on Jicht
Jicht

Mijn eerste jichtaanval gehad. Ik kan je vertellen, dat gun je niemand. Wat een verschrikkelijke pijn. Ik verging 's nachts van de pijn en kon natuurlijk niet slapen. Ik op internet zoeken wat het nu was en het bleek jicht te zijn. Ik heb gelijk basische druppels besteld en na 3 dagen is mijn jichtaanval al bijna weg. Ik weet wel waar de oorzaak ligt. Het is prachtig weer en wij steken elke dag de bbq aan - ik heb gewoon veel te veel vlees gegeten. Nu toch maar weer meer groenten op het menu zetten.

by Harrie on Jicht
Verlost van de jicht

Na bijna 10 jaar jichtklachten er eindelijk van verlost.
Ja, ik ben een bourgondiër maar had bijna continue jicht in 1 of soms ook in 2 voeten. Ik ben naar een dietist gegaan en heb mijn leefstijl aangepast. Ik drink veel minder alcohol en eet niet meer elke dag vlees. Daarnaast ben ik begonnen met ontzuren met basische druppels en tabletten. Mooie bijkomstigheid is dat ik inmiddels ook al 8 kg kwijt ben.

by Leo on Jicht
Hoe stop je jicht?

Iemand hier ervaring met de ‘jicht stoppen methode’? Vraag me af of het wat is..Anders ga ik ook die druppels van Alka proberen..Heb de laatste jaren in toenemende mate flinke aanvallen en wil r graag wat aan doen..

by Bertus on Jicht
Pak de druppels van Alka!

Destijds begonnen met Lucovitaal want die was goedkoper. Wat bleek, kreeg ontzettend last van mijn maag en het hielp niet. Toen via een adviesdrogist mezelf laten adviseren en die vertelde me dat Alka druppels kwalitatief veel beter zijn. Ben nu 3 maanden bezig met de druppels en het verschil is echt goed merkbaar (en ook geen maagpijn meer!). Deze druppels dus: https://www.alka.nl/Alka-druppels

by Ton on Jicht
jicht bijna weg

Ben bezig met de 21 dagen kuur. Na 8 dagen is mijn pH waarde al van 5 naar 6 gegaan. Ook is mijn jicht bijna weg. Dit was mijn eerste aanval en hoop dit nooit meer te krijgen.

by Aartjan on Jicht
Wim Hof ontzuurt ook

Ik heb al 16 jaar last van jicht. Jarenlang heb ik dat redelijk onder controle gehad met basische druppels en tabletten. Andere jaren heeft de ademhaling van Wim Hof mij misschien nog wl beter geholpen. Maar nu heb ik opeens weer heel veel aanvallen dus nu ga ik dat allebei doen.

by Herman on Jicht
Allopurinol

Al ruim 12 jaar last van Jicht met regelmatige aanvallen. Serieus gelet op eet en drink gedrag. Tijdens een aanval slikte ik DUCLOFINAC, daardoor ging het gelijdelijk aan over. Gebruik sinds 3 weken op doktersadvies ALLOPURINOL. 1 van de bijwerkingen, Jichtaanvallen ..... die duren nu al ruim 2 weken. Ben nu serieus bezig met het ontzuren van mijn lichaam, maar dat heeft ff zijn tijd nodig. Al dat purinezuur wat in mijn lichaam zat moet er uit. Heeft iemand ervaring met het geneesmiddel ALLOPURINOL? Als mijn lichaam is ontzuurd zal ik dan nog door gaan met dat medicijn?
Hartelijke groet, Herman.

by Pieter on Jicht
Jicht afgenomen

Mijn jichtklachten zijn afgenomen. Ik ben er nog lang niet maar had dan ook al bijna 9 jaar last van jicht. Ik neem basische druppes en tabletten en merkte er in het begin niets van. Contact gehad met een coach en die gaf aan dat dit wel maanden kon duren omdat ik al zolang last had van jicht. Beetje een tegenvaller maar ben overtuigd dat ik dit door moet zetten omdat het nu wel al verbetert is.

by fam. Veilinga on Jicht
mijn man heeft geen jicht meer

Mijn man drinkt sinds 3 maanden Alka thee en heeft geen jichtaanvallen meer gehad. Ik kan dit iedereen aanraden!

by Geert-Jan on Jicht
Geen jicht meer

Ik ben normaal niet zo van reviews schrijven maar na bijna 10 jaar jicht te hebben gehad en er nu eindelijk vanaf te zijn vond ik toch dat ik dit moest delen. Ik gebruik druppels en tabletten van alkavitea en ben eindelijk hiervan verlost. Kan dit dus echt aanbevelen! Je moet wel wat geduld hebben. Ik was er na bijna 4 maanden helemaal vanaf.

by F. Kerssens on Jicht

Ik heb de afgelopen 18 maanden ongeveer 3 keer een jichtaanval gehad. Ondanks de medicijnen die ik van de artsen heb gekregen. Op advies van mijn dochter gebruik ik nu de Alka Tabs. En wat schept mijn verbazing. Het lijkt er op of het helpt. Mijn klachten zijn stukken minder. Ik heb ook last van psoriasis. Sinds het gebruik van de Alka Tabs is mijn huid een stuk rustiger geworden. Ik heb contact gehad met de klantenservice. Zij gaven mij het advies om af te bouwen. Als het goed gaat 1 of 2 tabs per dag en als ik weer iets voel opkomen weer teruggaan naar 3. Dat ga ik zeker doen!

by Rene on Jicht
Gebruik geen baking soda

Via internet kwam ik op pagina's die aangaven dat baking soda oraal innemen kan helpen bij jicht. Nou echt totaal niet! Ik krijg hoge bloeddruk, last van mijn maag en mijn klachten werden totaal niet minder!

Toen ik achteraf verder ging lezen kwam ik meerdere mensen tegen die ook slechte ervaringen hebben met puur baking soda oraal innemen! Mijn zwageer heeft mij nu andere producten aangeraden met natriumbicarbonaat, de druppels zouden bij haar goed geholpen hebben.

by Bas on Jicht
verlost van jicht

Ik gebruik sinds 4 maanden verlost van de jicht. Ik drink dagelijks een liter alka thee.

by Bert on Jicht

Gebruik al 5 jaar de alkalife druppels en heb geen jicht meer.

by Frans on Jicht
Verlost van jicht door ontzuren

Ik ben Frans en ben 45 jaar. Ik liep al bijna 8 jaar met jichtklachten. Mijn collega zei dat ik moest gaan ontzuren en niet zoveel vlees meer moest eten. Mijn collega had vroeger ook jicht en hij is er al een paar jaar van af. Nou ja, ik ben eigenlijk niet zo van de pillen maar ja ik was na 8 jaar er wel een beetje klaar mee. Ik had altijd veel last van diaree door de gewone medicijnen.

Ik ben begonnen met Alka tabletten en ben minder vlees gaan eten en ik moet zeggen dat het al een heel stuk beter gaat. Er is dus toch een oplossing voor jicht!!

by Frits on Jicht
jicht

1 a 2 keer per jaar een aanval het gevoel van prikkende naalden onder mijn nagelriem van grote teen, maar wel al 10 jaar het duurt 2 a 3 dagen en het gaat over als ik veel water drink 1,1/2 2 l. wat niet echt lekker is. heb nu een ontzuur kuur (pillen en badzout ) even afwachten maar heb niet! het gevoel dat dat dan veel sneller over is , wel een opgeblazen gevoel (door die pillen?) , ik moet er wel bij vertellen dat ik een bourgondisch leven lijd , eet snoep gebruik suiker drink 4 cappuccino per dag en gebruik regelmatig alcohol en eet zeer gevarieerd. heb geen overgewicht en door mijn werk veel lichaam beweging en soms overbelasting.
kom er over een paar dagen op terug hoe mij die pillen en badzout helpen ?

by Evert V. on Jicht
Geen last meer

Sinds ik Alka thee gebruik (1 à 2 flinke koppen per dag) meer dan een jaar heb ik geen last meer van jicht.

by Bas on Jicht
Jicht

Het gaat eindelijk beter met mijn jichtklachten. Ik ben een bourgondier en keek nergens naar. Ik eet- en drink waar ik zin in heb. Helaas heb ik daar wel jicht aan overgehouden. Mijn broer is een gezondheidsfreak en zei dat ik eens wat gezonder moest gaan leven. Niet zoveel bier drinken en ook niet elke dag vlees. Tja...dat vind ik nou eenmaal gewoon lekker. De jicht was op een gegeven moment zo erg dat ik niet meer in mijn schoenen naar het werk kon. Ik kon alleen mijn badslippers nog maar aan. Ik ben gaan googelen en kwam er al snel achter dat mijn broer toch gelijk had. Ik zag op internet dat je met jicht moet gaan ontzuren en ben daar mee aan de slag gegaan. Het valt niet mee om gezonder te leven maar ik voel me wel een heel stuk beter. Ik hoop dat mijn jichtklachten snel gaan afnemen. Ik ben nu 4 dagen bezig met basiche druppels.

by Ine on Jicht
Tekort aan magnesium en jicht in vingers

Jarenlang heb ik al jicht in mijn vingers. Na een bezoek aan de dokter kwam ik er ook achter dat ik een magnesium tekort had. Een vriendin van mij raadde basische magnesium tabletten. Ik gebruik het nu een aantal maanden, mijn jicht is minder en mijn magnesium is op een goed niveau. Zeer tevreden!

by Maarten Oomen on Jicht
Sauna, helemaal Top!

Sinds zo'n 3 jaar bekend met jicht. Alka-druppels genomen en natriumcarbonaat. Beide redelijk succes, ik met vooral veel water drinken en weinig suiker tot mij nemen. Helemaal Top is de sauna, dinsdag 27 juni liep ik in de ochtend te strompelen met mijn beide grote jicht-tenen en in de avond kon ik weer springen. Zo'n 2 jaar daarvoor had ik eenzelfde ervaring met toen mijn laatste jicht-aanval. Sauna werkt bij mij dus helemaal goed!

by Santo on Jicht
Jicht

Na 10 jaar ik een nier heb gedoneerd, begon ik de jicht last te hebben. Oorzaak ? veel purinen ingenomen. Bier, wit wijn, champagne, schelpdieren, rode vlees, champignon, etc.etc.
Genezing : half tee lepel met zuiveringszout (bicarbonaat poeder) goed gemengd met half glas lauw water, drie keer per dag. Deze kuur duurt 3 tot vier dagen, om jouw lichaam te ontzuren. Voor de pijn, 400 mgr Ibuprofen, of 100 mgr Voltaren (1 keer per dag.)
Rust de voet om hoog, en niet ijs op hem, maar een doek met koud water.

by m. dieterman on Jicht
jicht

Gebruik nu 10 weken Alka druppels, na 2 dagen merkte ik het verschil! het was niet zo drukkend meer en kon beter weer in mijn schoenen wat een opluchting en tot op heden geen last meer, loop als een kievit.... Alka bedankt!

by nancy on Jicht
jicht

ben 60 jaar, heb sinds een jaar last van jicht, eerst beetje in hand en voet, en daarna 3 maanden ontsteking in een voet dus pijnlijk lopen, helaas kan ik Alka druppels niet gebruiken, heb zieke van meniere, en krijg er evenwichtsstoornissen van. Dieet aangepast, weinig suiker, eiwitten, geen alcohol en geen koffie en iedere dag kersensap. Ontsteking is nu weg. iedereen met jicht veel sterkte en succes met welke aanpak dan ook, want gelukkig is er in ieder geval het nodige aan te doen!

by Bas on Jicht
Jicht

Ik ben Bas, 51 jaar. 10 jaar rondgelopen met jicht. Dat gun je je ergste vijand niet. Ik kan niet omschrijven hoe pijnlijk jicht is. Slapen was er ook niet meer bij. Ik gebruik ontzuringsproducten en ben anders gaan eten en heb nog maar een paar aanvallen gehad. Deze waren overigens veel sneller weer over. Echt top!

by henk on Jicht
jicht

Bijna van mijn jicht af door de alka druppels. Ik gebruik ze nu 6 weken. Ik blijf trouw aan de druppels.

by Wim on Jicht
jicht

Eindelijk iets dat wel werkt! Ik had al vanalles geprobeerd tegen jicht maar niets hielp echt. Ik kon gewoon niet tegen de allopurinol en de colchicine. Ik kan iedereen met jicht de tabletten van alka aanraden!

by Albert on Jicht

Ik ben net begonnen maar merk nu al dat de aanvallen minder worden en niet meer zo heftig, hoop dat het doorzet

by Mevrouw Van Beers on Jicht
Jicht

Mijn dochter van 13 kreeg een jichtaanval. Wij denken door de vele medicijnen moet slikken. Ik wilde iets natuurlijkers voor haar omdat zij al zoveel medicijnen moet slikken. Ik kwam op de site van Alka en heb de druppels aangeschaft. Gelukkig is het tot nu toe bij 1 aanval gekregen. Mijn dochter drinkt nu dagelijks 2 glaasjes om een eventuele nieuwe aanval te voorkomen.

by Robin on Jicht
jicht

8 jaar geteisterd door die vreselijke jichtaanvallen. Eerst 1 keer per jaar. Later meerdere keren per jaar. Vreselijke pijnen. Je kunt zelfs niet slapen van de pijn. Een laken doet al pijn. Echt, je gunt dit niemand. Mijn fysiotherapeut adviseerde de tabletten van Alka. Ik ben gewoon geen water drinker. Deze tabletten gebruik ik nu heel consequent. Ik heb incidenteel nog wel eens een jichtaanval maar deze is minder pijnlijk en is vaak na 1 a 2 dagen weer over. Helemaal er vanaf komen zal wel niet lukken. Ik houd gewoon te veel van een biefstukje en een goed glas wijn. Ik weet dat ik dit zou moeten minderen...maar ja, je leeft maar 1 keer.

by Piet on Jicht
Jicht

Ik ben Piet en ben 76 jaar en had tot voor kort last van jicht. Mijn osteopaat zei dat ik te zuur was en moest gaan ontzuren met de druppels van Alka. Deze gebruik ik nu bijna 4 maanden en heb nog maar 1 jichtaanval gehad. Ik blijf deze druppels gebruiken.

by B van der Plas on Jicht
Jicht

Had ik maar eerder van de producten van Alka gehoord. Ik had zo vaak jicht dat ik niet meer in mijn schoenen paste. Ik moest op mijn sandalen naar het werk. Ik had medicijnen gekregen maar kon er niet tegen. Te veel bijwerkingen. Een collega van mij gebruikt de Alka druppels en gaf mij de tip om dit ook te gaan gebruiken. De druppels werken bij mij perfect! Ik heb nog maar een paar jichtaanvallen gehad en kan weer in mijn gewone schoenen!

by wil on Jicht
jicht

ik heb een keer of twee a drie per jaar een jichtaanval ik gebruik dan smorgens en savonds baking soda (natrium bicarbonaat) dan ben ik er met een dag of 4 weer vanaf.

by Hans van Graafeiland on Jicht
Jicht

Ik at veel rood vlees en dronk rode wijn en had veel last van jicht de arts vertelde me dat het rijke luis eten was,mocht geen rode wijn en rood vlees meer gebruik het werkt perfect,geen last meer gehad,Hans v G

by Barry on Jicht
jicht

Ik heb al tientallen jaren rheumatise klachten, artrose en jicht.

Ongeveer 5 jaar geleden kreeg ik ook polymyalgia reumatica.
De enige oplossing voor die kwaal is prednison, en heb het bijna 4 jaar ingenomen, maar toen ik daarmee stopte kwamen al die andere pijnen in hevigheid terug, vooral in mijn handen en polsen, had hulp nodig met koken, omdat ik potten en pannen niet kon tillen.

Bij toeval ontzuren ondekt via de computer, was erg scepsis, had al zo veel geprobeert, maar onder het motto, baat het niet dan schaad het niet, toch maar druppels besteld.

En toen geschiede het wonder, naar een week voelde ik al verbetering, kon het bijna niet geloven, was bang dat het maar tijdelijk zou zijn. maar nu, na ruim 4 maanden de druppels gebruikt te hebben, ben ik enorm verbeterd.

Ben ontzettend blij dat ik ontzuren ontdekt heb.

E.F.

by Henk on Jicht
jicht

"Hallo ik ben Henk en 61 jaar.

Heb al jaren last van jicht, eerst weinig, en daarna steeds vaker tot om de drie, vier weken. In kontakt gekomen met ontzuren. De stap gezet en het starterspakket gekocht, ik slik nu 2 maanden de druppels en heb geen jicht meer gehad, wel heb ik ontzettende pijn in mijn knieen gehad, en ook mijn andere gewrichten zijn wat gevoelig, mischien de bijwerkingen van de druppels denk ik maar.
Mijn vrouw slikt ook de druppels, en ook zij heeft wat last van haar gewrichten, mischien moeten we even door de ( zure appel ) heen bijten. we wachten het af.
Maar geen jicht meer en daar ben ik ontzettend blij mee.
En mijn ph waarde is wel omhoog gegaan in ieder geval."

by piet on Jicht
jicht

Ik had konstant jicht en moest pillen slikken van de dokter die niet echt
hielpen. Na het gebruik van ontzurende druppels heb ik nu na een paar maanden
veel minder last,hoewel het niet helemaal weg is.

by E Andre's on Jicht
jicht

"Sinds enkele jaren heb ik last van jicht.
Mijn huisarts schreef mij colchicine en allopurinol voor.
Maar ik kreeg nog aanvallen van jicht en bijwerkingen van de geneesmiddelen.
Ik ging op zoek naar een alternatief.
Tot ik op het internet ontzuren ontdekte.
Ik nam 5 keer per dag 3 druppels in een glas water.
Dit hielp niet echt.

Na overleg met alka nam ik 5 keer per dag 5 druppels.
Sindsdien zijn de aanvallen van jicht sinds twee jaar weggebleven.
Ben zeer tevreden over ontzuren.
Ik blijf dit dus ook gebruiken.

E Andre's"

by J.F. on Jicht
jicht

Ik heb jaren last gehad van jicht. Na inname gedurende ca 3 maanden heb ik geen last meer gehad. Ik ben zelfs met een licht lieet enkele kilo's afgevallen. Ik blijf het voorlopig gebruiken. Heel tevreden.

by P. on Jicht
jicht

Ik gebruik alka druppels een jaar en heb geen last meer van jicht.

by Ank on Jicht
Jicht

Ik heb al jaren last van jicht in mijn rechter teen.
Krijg daar steeds medicatie voor n.l prednison .
De laatste maanden helpt dat niet meer voldoende .
Ben nu begonnen met de druppels sinds een week maar heb nog geen resultaat ,ook drink ik nu de thee.Hopelijk kom ik er ooit van af.

by Harold on Jicht
Jicht

Ik had jicht aan mijn ringvinger. Gebruik al een half jaar de druppels en het badzout en geen jicht meer gehad.

by Pieter on Jicht
Jicht

Had altijd veel last van jicht. Ik ben op mijn voeding gaan letten. Minder purines gaan eten. Jicht werd daardoor wel minder maar ging toch niet helemaal weg. Mijn neef gebruikt de druppels en gaf mij een flesje om te proberen. Flesje is nu half leeg en heb geen aanvallen meer gehad.

by haezebrouck carmen on Jicht
jicht aan twee middenste linker tenen

ik dronk graag een glasje wijn,eet graag kaas en neem plaspillen,mijn jicht is fel verbetert gewoon elke dag een banaan,en broccoli eten! het evenwicht was zoek in mijn voedingswijze,nu grotendeels hersteld,kaas en wijn heel goed afgepast,nu sta ik op 80 procent jichtwerende voeding en 20 procent van mijn gewone voeding,helemaal verdwenen is het nog niet,maar ik kan weer op een normale manier stappen! ik heb verder niks gebruikt van middelen tegen ontsteking van mijn gewrichten,gewoon mijn eetpatroon gewijzigd!

by Yves on Jicht
jicht

Ik ben Yves en ik drink graag na het werk een pintje met men collegas. Ik wilde niet meer mee omdat ik veel jicht heb. Te veel pintjes is natuurlijk nie goe he? Ben via via gaan ontzuren. Heb de spullen in een winkel in Zemst gehaald. Men jicht is nog nie weg maar het gaat wat beter.

by Edwin on Jicht
jicht

ik ben een grote vleeseter en heb daardoor last van jicht. Maar om nu geen vlees meer te eten ging mij een brug te ver. Ben gaan googlen en kwam terecht op een jichtsite. Dit sprak mij wel aan. Eet nu minder vlees en ben aan het ontzuren. Gelukkig gaat het al wat beter.

by Sarah on Jicht
Jicht

Eindelijk zijn mijn jichtklachten verdwenen dankzij de druppels van Alka! Ik kan zelfs weer wandelen met mijn hond.

by Hans van der Berk on Jicht
jicut

Neem nu trouw de druppels en tabletten en mijn jicht is eindelijk weg. Kortom topproducten! Ook goed advies van de coaches.

by Hans on Jicht
jicht

"Ik heb nu ruim 10 jaar last van jichtaanvallen. Deze aanvallen en hevige pijn duren 6 tot 8 weken. Medicatie lijkt niet echt te helpen.
Tussen de aanvallen zat aanvankelijk 2 a 3 jaar. Tot voor zo'n kleine 2 jaar geleden. De frequentie liep op en er was geen ontkomen meer aan. Blijvend medicijn gebruik......Daar zat ik niet op te wachten gezien de vele reacties. Last van de maag etc. etc. Toen kwam ik op de Jicht site ontzuren tegen. En dat ben ik gaan gebruiken. PH druppels in combinatie met tabletten. De resultaten zijn bemoedigend. er zijn nog wel eens aanvallen maar die zijn met 1 a twee dagen ook weer weg. Op dit moment is het redelijk rustig, maar ik heb goede hoop dat het nog beter gaat worden. Er is dus goede vooruitgang geboekt. Tevens een uitstekende begeleiding op vragen aan alka. Dat geeft de burger weer moed."

by M. on Jicht
Jicht

"Inmiddels gebruik ik de alka druppels al bijna 2 jaar. Ik kreeg 2 jaar geleden voor het eerst jicht, ik slik de nodige medicijnen en heb al jaren maar 50% niercapaciteit. De specialist wilde ook hiervoor weer medicijnen geven. Ik heb op internet naar een gezondere oplossing gezocht i.p.v. weer een medicijn erbij. Ik heb vrijwel direct de alka druppels besteld en ben dat gaan gebruiken. De eerste twee weken wel wat bijwerkingen gehad voornamelijk acné, net of ik aan het ontgiften was. Nadat de ontsteking weg was heb ik nog lang een licht pijnlijk gevoel bij mijn grote teen gehad. Na een half jaar was dat gevoel weg en had ik het gevoel dat echt al het urinezuur opgelost was. Totaal geen jicht meer gehad. Door omstandigheden vorig jaar zomer gestopt met alka ... en binnen 3 weken weer jicht. Toen aan de medicijnen, maar binnen twee weken weer een aanval van jicht.
Snel weer begonnen met de alka druppels en sindsdien geen jicht of pijn bij mijn tenen meer gehad. Het is een super product. Het kan prima met mijn andere medicijnen en geen bijwerkingen. Ook een voordeel is dat je meer water per dag drinkt. Dat in de korte periode dat ik gestopt was met de druppels direct een jichtaanval kreeg is voor mij het bewijs dat de alka druppels echt goed werken!!!"

by R.A. on Jicht
Jicht

"Inmiddels heb ik al circa 10 jaar van jichtaanvallen. Via het gebruikelijke traject van aanval uitzitten-dicofenac-cochicine was ik vorig jaar bij het punt beland dat mijn aanvallen dusdanig moeilijk onder controle waren te krijgen dat de huisarts me aan de allopurinol wilde.

Daarom begin 2011 begonnen met 'de druppels' onder het motto 'baat het niet dan schaadt het niet'. Nadat de toen actieve jichtaanval langzaam wegtrok heb ik geen jichtaanval meer gehad. Althans niet zonder deze effectief te kunnen onderdrukken met colchicine. Wel een aantal maal last van pijnlijke enkelgewrichten. Helaas blijkt dit nu een andere reumatische aandoening te zijn. Sinds dit jaar gebruik ik voor het gemak ook de alka tabletten. Het is immers niet altijd handig om op het juiste moment een lege maag te hebben.

Tegen de jicht helpt het dus goed. Mijn andere aandoening (mogelijk chronische reactieve artritis of artritis psoriatica) is echter zeer actief.

by frank on Jicht
Jicht

"Ben nu een jaar bezig met alkadruppels,gebruik geen medicijnen meer voor jicht,hoge bloeddruk en chronische verkoudheid (slijm op longen en bij de buis van eustachius).
Kan in principe alles weer eten,ook voeding met veel purines,als je dan maar zorgt dat je voldoende drinkt,zodat de jicht onderdrukt blijft.
Ook tijdens en na het sporten goed drinken zorgt dat ik veel minder blessures heb dan voorheen,al met al is alka dus een aanrader voor iedereen die gezond wil blijven en actief mee wil doen in het leven.
Bestellen van alka gaat zonder problemen,en het pakket past altijd in de brievenbus."

by Margo on Jicht
Jicht

Goed resultaat!!

Hoi ik ben Margo, ik ben met alka in januari begonnen. Al jaren heb ik klachten van jicht. Had van de artsen diclofinac gekregen wat mij heel slecht beviel, daar ben ik dan ook mee gestopt. Ik ben begonnen met 3 druppels maar aangezien mijn klachten in het begin veel erger werden, neem ik nu 5 druppels 5x per dag. in het begin werden de klachten erger, een soort explosie door mij hele lichaam. Na een stress periode kreeg ik het in mijn handen, voeten, schouders en rug. Ik merk nu na het wat langer gebruik van de druppels dat de klachten, de onstekekingen veel sneller mijn lichaam uit gaan. Op dit moment heb ik alleen nog maar in 1 voet klachten en een klein beetje in mijn hand. De ontstekingen zijn nog nooit zo snel weg gegaan. En heb er alle vertrouwen in dat op langer termijn mijn klachten onder controlle krijg. Ik heb verder niets verranderd aan mijn voeding. Eet en drink alles waar ik weer zin in heb.

Ik kan het een ieder aanbevelen.

by William on Jicht
Jicht

Enkele maanden geleden had ik hevige aanvallen van jicht. De behandelende geneesheer schreef me de klassieke geneesmiddelen voor. Het gevolg was dat ik na enkele dagen diarree kreeg en elke dag moest overgeven met als gevolg een gewichtsverlies van 5 kg.

De symptomen verdwenen niet en na telefonisch onderhoud met de huisdokter zei hij me doodleuk dat ik Immodium en Motilium moest innemen.De nare bijverschijnselen zouden wel verdwijnen. Mijn echtgenote zocht op het internet en vond de alka site. We bestelden de druppels en de tabletten en na begeleiding van de coach verdwenen de jichtaanvallen na enkele weken. Raar maar waar, de eczeemplekken die ik reeds jaren op mijn lage rug had verdwenen eveneens.

Volgens de huisarts en de huidspecialist zouden deze plekken nooit meer verdwijnen; Ik ben het team van Alka enorm dankbaar én voor de hulp én de begeleiding.

by Van den ELshout on Jicht
Jicht

Ben ruim anderhalf jaar geleden begonnen met Alka pH druppels na lang gebruik van allopurinol maar reslutaat is fantastisch.Ben al geruime tijd medicijn vrij.Goed produkt

by piet on Jicht
jicht

mijn vrouw kwam thuis met de druppels omdat dit goed zou zijn voor mijn jicht. Ik ben helemaal geen waterdrinker maar ja, ik was ook wel klaar met die aanvallen. Er moest toch wat gebeuren. Het vele water drinken stond mij in eerste instantie tegen. Went gelukkig snel. Heb nog maar 2 aanvallen gehad.

by michael on Jicht
Jicht

ik heb mijn leven weer terug.mijn naam is michael een 50plusser;de laatste 15 jaar leed ik , in progressive mate, aan jicht.

dat betekende dat ik van een pijnlijke teen mijn voet probeerde te ontzien bij het lopen, me in mindere mate gehandicapt voelde.

tot aan gezwollen voeten voor weken en pijn aanvallen die zo dramatisch waren ik eerder niet had gelooft dat er pijn was als de jichtaanvallen die mij zijn overkomen.dat betekende dat mijn schoenen niet pasten maar ook dat ik niet kon lopen, het beperkte mij in zo'n ernstige mate in mijn sociale leven en werk. ik kon niet lopen tenzij in ernstige pijn.en zoals ik in veel reviews heb gelezen, en de reviews waren belangrijk voor mij omdat ze invloed hadden op mijn aankoop voor alka, wasik wanhopig; jichtaavallen waren onvoorspelbaar en dat betekende dat ik weer voor weken of langer ernstige pijn en thuis was opgesloten, stuitte ik op alka op google ergens, net als iedereen sceptisch, want kan een product pijn wegnemen als het geen pijnstiller is.

maar wat kon mij het schelen de pijn was te veel en ik kocht alka.mijn leven is nooit meer het zelfde geweest na een week waren mijn gezwollen voeten weg, de pijn was weg.

wat meer zou ik moeten schrijven dat alka de kwaal bij zijn oorsprong aanpakt.

pijnstillers doen dit niet en maken je, denk ik, meer ziek.ja ik geloof of zal ik zeggen wetenschappelijk geloof ik in alka voor het ontzuren en herstellen van de ph waarde in u/mijn lichaam.net vriendelijke groet,

michael.

by Henk on Jicht
Jicht

Dankzij de producten van Alka eindelijk mijn jichtklachten onder controle. Zij hebben mij een purine overzicht gestuurd waardoor ik weet welke producten ik beter niet meer kan eten/drinken.

by Peter on Jicht
Jicht

Gebruik de druppels en de tabletten van Alka en ben eindelijk verlost van mijn jichtklachten.