Jicht

Jicht ontzuren ervaringenJicht (artritis urica) is een eeuwenoude aandoening die de laatste 2 decennia in rap tempo is toegenomen onder de bevolking. Ontzuring van het lichaam is een methode die de laatste jaren bij veel patiënten tot goede resultaten heeft geleid. Hier vindt u ervaringen van jichtpatiënten. Wilt u ook uw ervaring met andere delen klik dan op de “ervaring delen” knop.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 55 reviews
by Ton on Jicht
jicht bijna weg

Ben bezig met de 21 dagen kuur. Na 8 dagen is mijn pH waarde al van 5 naar 6 gegaan. Ook is mijn jicht bijna weg. Dit was mijn eerste aanval en hoop dit nooit meer te krijgen.

by Aartjan on Jicht
Wim Hof ontzuurt ook

Ik heb al 15 jaar last van jicht. Jarenlang heb ik dat redelijk onder controle gehad met basische druppels en tabletten. Andere jaren heeft de ademhaling van Wim Hof mij misschien nog wl beter geholpen. Maar nu heb ik opeens weer heel veel aanvallen dus nu ga ik dat allebei doen.

by Herman on Jicht
Allopurinol

Al ruim 15 jaar last van Jicht met regelmatige aanvallen. Serieus gelet op eet en drink gedrag. Tijdens een aanval slikte ik DUCLOFINAC, daardoor ging het gelijdelijk aan over. Gebruik sinds 3 weken op doktersadvies ALLOPURINOL. 1 van de bijwerkingen, Jichtaanvallen ..... die duren nu al ruim 2 weken. Ben nu serieus bezig met het ontzuren van mijn lichaam, maar dat heeft ff zijn tijd nodig. Al dat purinezuur wat in mijn lichaam zat moet er uit. Heeft iemand ervaring met het geneesmiddel ALLOPURINOL? Als mijn lichaam is ontzuurd zal ik dan nog door gaan met dat medicijn?Hartelijke groet, Herman.

by Pieter on Jicht
Jicht afgenomen

Mijn jichtklachten zijn afgenomen. Ik ben er nog lang niet maar had dan ook al bijna 15 jaar last van jicht. Ik neem basische druppes en tabletten en merkte er in het begin niets van. Contact gehad met een coach en die gaf aan dat dit wel maanden kon duren omdat ik al zolang last had van jicht. Beetje een tegenvaller maar ben overtuigd dat ik dit door moet zetten omdat het nu wel al verbetert is.

by Bertus on Jicht
Pak de druppels van Alka!

Destijds begonnen met Lucovitaal want die was goedkoper. Wat bleek, kreeg ontzettend last van mijn maag en het hielp niet. Toen via een adviesdrogist mezelf laten adviseren en die vertelde me dat Alka druppels kwalitatief veel beter zijn. Ben nu 3 maanden bezig met de druppels en het verschil is echt goed merkbaar (en ook geen maagpijn meer!). Deze druppels dus: https://www.alka.nl/Alka-druppels

by fam. Veilinga on Jicht
mijn man heeft geen jicht meer

Mijn man drinkt sinds 3 maanden Alka thee en heeft geen jichtaanvallen meer gehad. Ik kan dit iedereen aanraden!

by Geert-Jan on Jicht
Geen jicht meer

Ik ben normaal niet zo van reviews schrijven maar na bijna 10 jaar jicht te hebben gehad en er nu eindelijk vanaf te zijn vond ik toch dat ik dit moest delen. Ik gebruik druppels en tabletten van alkavitea en ben eindelijk hiervan verlost. Kan dit dus echt aanbevelen! Je moet wel wat geduld hebben. Ik was er na bijna 4 maanden helemaal vanaf.

by F. Kerssens on Jicht

Ik heb de afgelopen 18 maanden ongeveer 3 keer een jichtaanval gehad. Ondanks de medicijnen die ik van de artsen heb gekregen. Op advies van mijn dochter gebruik ik nu de Alka Tabs. En wat schept mijn verbazing. Het lijkt er op of het helpt. Mijn klachten zijn stukken minder. Ik heb ook last van psoriasis. Sinds het gebruik van de Alka Tabs is mijn huid een stuk rustiger geworden. Ik heb contact gehad met de klantenservice. Zij gaven mij het advies om af te bouwen. Als het goed gaat 1 of 2 tabs per dag en als ik weer iets voel opkomen weer teruggaan naar 3. Dat ga ik zeker doen!

by Rene on Jicht
Gebruik geen baking soda

Via internet kwam ik op pagina's die aangaven dat baking soda oraal innemen kan helpen bij jicht. Nou echt totaal niet! Ik krijg hoge bloeddruk, last van mijn maag en mijn klachten werden totaal niet minder!Toen ik achteraf verder ging lezen kwam ik meerdere mensen tegen die ook slechte ervaringen hebben met puur baking soda oraal innemen! Mijn zwageer heeft mij nu andere producten aangeraden met natriumbicarbonaat, de druppels zouden bij haar goed geholpen hebben.

by Bas on Jicht
verlost van jicht

Ik gebruik sinds 4 maanden verlost van de jicht. Ik drink dagelijks een liter alka thee.

by Bert on Jicht

Gebruik al 5 jaar de alkalife druppels en heb geen jicht meer.

by Frans on Jicht
Verlost van jicht door ontzuren

Ik ben Frans en ben 45 jaar. Ik liep al bijna 8 jaar met jichtklachten. Mijn collega zei dat ik moest gaan ontzuren en niet zoveel vlees meer moest eten. Mijn collega had vroeger ook jicht en hij is er al een paar jaar van af. Nou ja, ik ben eigenlijk niet zo van de pillen maar ja ik was na 8 jaar er wel een beetje klaar mee. Ik had altijd veel last van diaree door de gewone medicijnen.Ik ben begonnen met Alka tabletten en ben minder vlees gaan eten en ik moet zeggen dat het al een heel stuk beter gaat. Er is dus toch een oplossing voor jicht!!

by Frits on Jicht
jicht

1 a 2 keer per jaar een aanval het gevoel van prikkende naalden onder mijn nagelriem van grote teen, maar wel al 10 jaar het duurt 2 a 3 dagen en het gaat over als ik veel water drink 1,1/2 2 l. wat niet echt lekker is. heb nu een ontzuur kuur (pillen en badzout ) even afwachten maar heb niet! het gevoel dat dat dan veel sneller over is , wel een opgeblazen gevoel (door die pillen?) , ik moet er wel bij vertellen dat ik een bourgondisch leven lijd , eet snoep gebruik suiker drink 4 cappuccino per dag en gebruik regelmatig alcohol en eet zeer gevarieerd. heb geen overgewicht en door mijn werk veel lichaam beweging en soms overbelasting.kom er over een paar dagen op terug hoe mij die pillen en badzout helpen ?

by Evert V. on Jicht
Geen last meer

Sinds ik Alka thee gebruik (1 à 2 flinke koppen per dag) meer dan een jaar heb ik geen last meer van jicht.

by Bas on Jicht
Jicht

Het gaat eindelijk beter met mijn jichtklachten. Ik ben een bourgondier en keek nergens naar. Ik eet- en drink waar ik zin in heb. Helaas heb ik daar wel jicht aan overgehouden. Mijn broer is een gezondheidsfreak en zei dat ik eens wat gezonder moest gaan leven. Niet zoveel bier drinken en ook niet elke dag vlees. Tja...dat vind ik nou eenmaal gewoon lekker. De jicht was op een gegeven moment zo erg dat ik niet meer in mijn schoenen naar het werk kon. Ik kon alleen mijn badslippers nog maar aan. Ik ben gaan googelen en kwam er al snel achter dat mijn broer toch gelijk had. Ik zag op internet dat je met jicht moet gaan ontzuren en ben daar mee aan de slag gegaan. Het valt niet mee om gezonder te leven maar ik voel me wel een heel stuk beter. Ik hoop dat mijn jichtklachten snel gaan afnemen. Ik ben nu 4 dagen bezig met basiche druppels.

by Ine on Jicht
Tekort aan magnesium en jicht in vingers

Jarenlang heb ik al jicht in mijn vingers. Na een bezoek aan de dokter kwam ik er ook achter dat ik een magnesium tekort had. Een vriendin van mij raadde basische magnesium tabletten. Ik gebruik het nu een aantal maanden, mijn jicht is minder en mijn magnesium is op een goed niveau. Zeer tevreden!

by Maarten Oomen on Jicht
Sauna, helemaal Top!

Sinds zo'n 3 jaar bekend met jicht. Alka-druppels genomen en natriumcarbonaat. Beide redelijk succes, ik met vooral veel water drinken en weinig suiker tot mij nemen. Helemaal Top is de sauna, dinsdag 27 juni liep ik in de ochtend te strompelen met mijn beide grote jicht-tenen en in de avond kon ik weer springen. Zo'n 2 jaar daarvoor had ik eenzelfde ervaring met toen mijn laatste jicht-aanval. Sauna werkt bij mij dus helemaal goed!

by Santo on Jicht
Jicht

Na 10 jaar ik een nier heb gedoneerd, begon ik de jicht last te hebben. Oorzaak ? veel purinen ingenomen. Bier, wit wijn, champagne, schelpdieren, rode vlees, champignon, etc.etc.Genezing : half tee lepel met zuiveringszout (bicarbonaat poeder) goed gemengd met half glas lauw water, drie keer per dag. Deze kuur duurt 3 tot vier dagen, om jouw lichaam te ontzuren. Voor de pijn, 400 mgr Ibuprofen, of 100 mgr Voltaren (1 keer per dag.)Rust de voet om hoog, en niet ijs op hem, maar een doek met koud water.

by m. dieterman on Jicht
jicht

Gebruik nu 10 weken Alka druppels, na 2 dagen merkte ik het verschil! het was niet zo drukkend meer en kon beter weer in mijn schoenen wat een opluchting en tot op heden geen last meer, loop als een kievit.... Alka bedankt!

by nancy on Jicht
jicht

ben 60 jaar, heb sinds een jaar last van jicht, eerst beetje in hand en voet, en daarna 3 maanden ontsteking in een voet dus pijnlijk lopen, helaas kan ik Alka druppels niet gebruiken, heb zieke van meniere, en krijg er evenwichtsstoornissen van. Dieet aangepast, weinig suiker, eiwitten, geen alcohol en geen koffie en iedere dag kersensap. Ontsteking is nu weg. iedereen met jicht veel sterkte en succes met welke aanpak dan ook, want gelukkig is er in ieder geval het nodige aan te doen!

by wil on Jicht
jicht

ik heb een keer of twee a drie per jaar een jichtaanval ik gebruik dan smorgens en savonds baking soda (natrium bicarbonaat) dan ben ik er met een dag of 4 weer vanaf.

by Hans van Graafeiland on Jicht
Jicht

Ik at veel rood vlees en dronk rode wijn en had veel last van jicht de arts vertelde me dat het rijke luis eten was,mocht geen rode wijn en rood vlees meer gebruik het werkt perfect,geen last meer gehad,Hans v G

by Ank on Jicht
Jicht

Ik heb al jaren last van jicht in mijn rechter teen.Krijg daar steeds medicatie voor n.l prednison .De laatste maanden helpt dat niet meer voldoende .Ben nu begonnen met de druppels sinds een week maar heb nog geen resultaat ,ook drink ik nu de thee.Hopelijk kom ik er ooit van af.

by Harold on Jicht
Jicht

Ik had jicht aan mijn ringvinger. Gebruik al een half jaar de druppels en het badzout en geen jicht meer gehad.

by Pieter on Jicht
Jicht

Had altijd veel last van jicht. Ik ben op mijn voeding gaan letten. Minder purines gaan eten. Jicht werd daardoor wel minder maar ging toch niet helemaal weg. Mijn neef gebruikt de druppels en gaf mij een flesje om te proberen. Flesje is nu half leeg en heb geen aanvallen meer gehad.

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»