Fibromyalgie

EFibromyalgie-pijnen methode die de laatste jaren bij veel patiënten tot goede resultaten heeft
geleid is ontzuren. Hierbij worden opgebouwde zuurresten geneutraliseerd en geleidelijk opgelost op basis van diverse natuurlijke producten.

Hier vindt u ervaringen van fibromyalgiepatiënten. Wilt u ook uw ervaring met andere delen klik dan op de “ervaring delen” knop.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Fibromyalgie
Average rating:  
 34 reviews
by Maggie on Fibromyalgie
minder last van fibroklachten

Al meer dan 10 jaar kamp ik met fibromyalgie. Ik ben wel blij dat uiteindelijk de diagnose gesteld is omdat ik eigenlijk al veel langer met vage klachten en pijnklachten liep. Ik merk dat een gezonde lifestyle een positieve werking heeft op mijn klachten. Ik streef nu een wat meer basische leefstijl na en drink basisch water en neem een paar keer per week een basisch ligbad. Dat doet mij erg goed.

by Sandra van Alst on Fibromyalgie
Verbetering van klachten

Hoi, ik ben Sandra en ben 23 jaar. Ik had al jarenlang last van vage klachten en er werd fibro geconstateerd. Niets aan te doen. Ik kreeg pijnstillers en antidepressiva mee van de arts. Ik voelde me daar helemaal niet goed bij en ben gaan zoeken op internet en las over ontzuren. Naar de gezondheidswinkel gegaan en zij heeft mij super goed geholpen. Ik gebruik nu producten van Alka. Badzout en druppels en ik moet zeggen - ik voel minder pijn en slaap alweer iets beter. Ik ben er nog lang niet maar ben toch voorzichtig positief. Oh, ja ik ben ook naar een natuurdietist gegaan en ben nu ook anders/gezonder gaan eten.

by Truus van Berlo on Fibromyalgie
Wel/geen fibromyalgie

Mijn arts zegt dat fibromyalgie een verzamelnaam is van bepaalde klachten. Dat het eigenlijk niets is. Daar ben ik het niet mee eens. Loop al jaren met klachten die lijken op fibromyalgie. Ik ben bij een natuurarts terecht gekomen omdat mijn huisarts mij niet verder hielp. Deze natuurarts nam mijn klachten wel serieus. Hij heeft mij een basisch dieet geadviseerd en mij verteld geen suikers/zoetstoffen en verpakt voedsel meer te eten. Ik heb al zijn adviezen toegepast. Mijn klachten zijn afgenomen. Ik ben er nog niet maar ben op de goede weg. Ik kan alleen maar iedereen adviseren om je gevoel te blijven volgen en zo nodig advies van een natuurarts te vragen.

by Dorothé on Fibromyalgie
Fibro

Ik ben 21 jaar en er is fibro geconstateerd. Na een revalidatietraject ben ik verder gaan zoeken wat ik nog meer kon doen. Ik ben bij een natuurarts terecht gekomen en hij heeft mij een basisch dieet voorgeschreven. Ik moet dagelijks 5 glazen basisch water drinken per dag en meer groenten eten. Ik mag geen cola meer. Cola is erg slecht zei hij. Ik dronk dagelijks een hele fles cola. Nu voel ik mij al een heel stuk beter. Het is wel even wennen water drinken ipv cola maar ik voel me beter. Heb minder pijn en slaap beter. Ik ben er nog lang niet maar ben op de goede weg. Ik ben veel te jong om zo door te gaan.

by Dennis van den Dungen on Fibromyalgie
Fibromyalgieklachten zijn minder

Ik had al mijn hele leven vage klachten. Ik ben pas 23 en 6 jaar geleden is door de reumatoloog fibromyalgie geconstateerd. Ik was zo blij dat er iets gevonden was! Nu kon ik er wat aan gaan doen (dacht ik). Na een lange zoektocht ben ik bij een natuurarts terecht gekomen en hij heeft mij een aantal voedingssupplementen geadviseerd. Ik gebruik nu basische tabletten met magnesium, visolie, vitamine D en alka thee. Ook mag ik tijdelijk geen suiker, vlees, koffie en alcohol meer. De klachten zijn al minder. Ik voel me beter, fitter, slaap beter en heb minder pijn. Ik ben zo blij dat er toch iets is voor fibroklachten.

by Nathasja on Fibromyalgie
Ontzuren bij fibro

Ik wil mijn ervaring graag delen. Ik heb veel baat bij het ontzuren bij mijn fibro. Mijn arts zei dat er niets aan te doen was maar ik heb mijn leefstijl aangepast samen met mijn therapeut en ben op zijn advies mijn lichaam gaan ontzuren. Ontzuren doe je met druppels en tabletten. Ik gebruik wel de tabletten met magnesium daarin. Ik slaap beter, ik heb minder pijn en ik ben minder stijf. En, eindelijk wat meer energie. Ik ben zo blij dat dit op mijn pad is gekomen. Had ik dit maar 8 jaar eerder geweten.

by Cindy on Fibromyalgie
Minder fibro klachten

Ik ben eindelijk op de goede weg. Al bijna 8 jaar last van fibro. Zit tussen de oren wordt dan gezegd. Ik ben gaan zoeken op internet en ben begonnen met ontzuren met magnesium. Dit is voor mij de perfecte combinatie. Ik heb minder pijn en ik slaap - eindelijk - wat beter.

by Tineke on Fibromyalgie
Artrose en fybromyalgie

Ik heb ook artrose en fibromyalgie, drink geen koffie meer maar Alka thee. Bijna geen pijn meer bij het opstaan en ook minder stijf. Mijn zuurwaarden zijn altijd normaal geweest ondanks dat ik medicijnen slik.

by Els on Fibromyalgie
Greens

Net 10 dagen de Alka greens genomen in combinatie met de thee (was ik 3 weken ervoor mee begonnen) en
orgaanondersteunende tincturen en kruiden (mariadistel, catscaw, duivelsklauw etc.) en een Alkalisch dieet..... mag ik zeggen TOP product! Ik heb fibromyalgie en mogelijk lyme (zichtbaar in bloed) al heel lang energieloos.... heb wel hoofdpijn en buikkrampen gehad..... ik heb doorgezet!
vanaf dag 10 heb ik weer energie, minder pijn en minder stijf.... ben voor de wekker wakker!!! Ben nog niet 100 % maar wel 65% en das een meeeeega verschil als je komt van een lege innerlijke batterij!

by Chanel van Esch on Fibromyalgie
minder last van fibro

Ik ben 28 jaar en al jaren last van fibro. Al vanalles geprobeerd. Heb nu mijn leefstijl aangepast. Ik gebruik bijna geen suikers meer. Ik drink geen koffie en alcohol meer. Ik gebruik nu tabs magnesium en mijn klachten zijn echt afgenomen. Ik ga de thee er ook bij bestellen. Ik ben nu eindelijk op de goede weg.

by Tanja on Fibromyalgie
ALKA!!!!!

Ik heb al 30 jaar fibro, heel lang zonder het te weten. Vanalles geprobeerd de afgelopen jaren.
Sinds vorige zomer drink ik Alka thee , iedere dag en slik ik de calciumtabs ook van Alka.
De klachten zijn helemaal weg en mn PH is weer op 7 ipv 2!!!!
Ik heb geen aandelen in Alka hoor, maar ik raad het iedereen aan!!!

by Ank on Fibromyalgie
Minder pijn en beter slapen

Ik loop al meer dan 10 jaar met fibromialgie. Ik gebruik nu tabs magnesium (https://www.alka.nl/Alka-tabs-magnesium) en heb eindelijk minder pijn en slaap daardoor ook wat beter. Zo fijn dat ik eindelijk iets heb gevonden dat wel helpt!
Groetjes van Ank

by Marjo van Halst on Fibromyalgie
Fibromyalgie

Heb al jaren last van mijn fibromyalgie. Minder uren gaan werken en gerevalideerd in een revalidatiecentrum. Daar heb ik beter om leren gaan met fibromyalgie. Toch miste ik iets. Ik ben gaan zoeken op internet en las over verzuring. Dit sprak mij aan omdat ik altijd pijn heb en veel last van mijn spieren. Ik gebruik nu tabs magnesium en thee van Alka en voel me eindelijk wat beter. Het is (nog) niet weg maar ik slaap beter en heb minder pijn.

by Frans on Fibromyalgie
fibro

Ik zal er wel nooit helemaal van af komen maar mijn fibro is wel afgenomen. Mijn therapeut heeft mij op een speciaal dieet gezet. Minder suiker, koffie, frisdrank en meer groenten. Ik voelde mij daar al vrij snel beter door en ben gaan zoeken wat ik verder nog kon doen. Ik kwam ontzuren tegen op internet en dit sprak mij aan en drink nu basische druppels en het gaat stukke beter met de fibro!

by Liesbeth on Fibromyalgie
Minder klachten zowel fysiek als mentaal

Ik ben veel gezonder gaan leven. Meer bewegen (ondanks de pijn) en beter gaan eten. Daarnaast heeft mijn orthomoleculair therapeut een aantal supplementen geadviseerd: vitamine C en D, visolie, magnesium en Alka druppels voor in het water. Ik ben nu een jaar verder en mijn klachten zijn eindelijk afgenomen zowel fysiek als mentaal. Ik sta nu veel sterker in mijn schoenen.

by Kathy van Es on Fibromyalgie
Minder pijn en beter slapen

Het is nog niet helemaal weg mijn fibro maar het gaat een stuk beter. Ik neem magnesium en ontzurende kruidenthee en heb veel minder pijn en slaap weer wat beter. Eindelijk wat gevonden dat wel helpt!!!

by Anne on Fibromyalgie
Fibro - verbetering

Ik heb al meer dan 10 jaar vage klachten. Vorig jaar kwam ik terecht bij een reumatoloog omdat ik er niet meer goed mee om kon gaan. Allerlei pijnstillers gehad maar ik voel me er niet goed bij. Ik had gehoord van ontzuren en de reumatoloog gaf aan dit maar eens uit te proberen. Ik ben begonnen met het drinken van basische druppels. De eerste paar dagen was de pijn veel erger. Ik was bang dat dit niet goed was en heb gebeld met de coach. Deze stelde mij gerust en gaf antwoord op al mijn vragen. Ik heb eerst minder druppels gebruikt en na 2 weken ben ik de dosering gaan verhogen. Inmiddels ben ik 4 maanden verder en ik merk voorzichtig wel al een verbetering. Ik slaap beter, heb minder pijnklachten en begin weer iets meer energie te krijgen. Ik ben er nog lang niet maar ik begrijp ook dat als je al 10 jaar met klachten loopt dat dit niet binnen een paar weken weg kan zijn. Ik ben blij dat ik ben gaan ontzuren en hoop dat ik verder nog stappen ga zetten.

by Sandra van As on Fibromyalgie
fibromialgie

nadat ik ben begonnen met gezonder te leven en ontzuren ging het al vrij snel beter met mijn fibromialgie. Ik eet geen suikers en zuivel meer en gebruik extra magnesium en alca druppels.

by M. Biggelaar on Fibromyalgie
Verlichting fibro door ontzuren

Door een vriendin werd ik gewezen op het feit dat mijn fibro wel eens door verzuring zo erg kon zijn. Ik heb altijd pijn maar leef de laatste jaren al veel gezonder en merkte wel dat dit goed voor mijn lichaam is maar ik ben nooit klachtenvrij. Dus ik dacht dat klopt niet. Toch ben ik me daarin verder gaan verdiepen omdat ik niet wil opgeven. Opgeven is gewoon geen optie. Na contact met een therapeut was ik toch overtuigd en ben gaan ontzuren met alkalische druppels en tabletten met magnesium. De eerste dagen werden mijn klachten alleen maar erger. Ik gelijk mijn therapeut bellen en zij gaf aan dat dit tijdelijk was en dat ik door moet zetten. Ik dacht gezond te leven maar ik dronk wel veel cola zero omdat ik dacht dat dat niet slecht is voor je lichaam...wel dus. Daar moest ik accuut mee stoppen. Nu ben ik bijna 2 maanden verder en voel me een stuk beter. Minder pijn en ik slaap eindelijk ook wat beter. Ik dacht het goed te doen maar ben blij dat ik toch verder heb geinformeerd.

by Sjannie on Fibromyalgie
Ervaring fibro

Al jaren kamp ik met fibro. Van alles geprobeerd. Heb de coach van Alka gebeld en zij heeft mij weer hoop gegeven. Haar advies volg ik nu bijna 3 maanden en het gaat al wat beter. Ik let nu op mijn voeding en pas haar adviezen toe. Ik gebruik de thee en de tabletten met magnesium. Zo fijn om eindelijk wat verlichting te ervaren. Gr. Sjannie

by Renee on Fibromyalgie
Ik kan weer leven

Maandenlang heb ik zoveel last gehad. Via internet kwam ik op ontzuren terecht. Ik ben Alka druppels gaan gebruiken en later de Alka thee. De verbetering is ongelofelijk ik kan weer leven! De alka thee is ook heel lekker!

by natas on Fibromyalgie
fibromyalgie

ik gebruik al enige tijd de ontzuringsthee en combineer deze met de fibrofit strong en extra magnesium. dat is voor mij een ideale combi.

by Rieky on Fibromyalgie
fibriomialgie

radeloos was ik. Ik ben nu 68 jaar en heb al jaren pijn. Fibriomialgie zei de dokter. Ik mag 8 paracetamols per dag innemen voor de pijn. Mijn dochter is voor mij op internet gaan zoeken en heeft voor mij druppels en thee besteld. Ik gebruik deze nu een paar weken en het gaat gelukkig iets beter. Ik zit nog maar op 4 paracetamols per dag. Ik hoop dat ik daar helemaal af kan komen.

by Silvy on Fibromyalgie
Fibro

Niets meer aan te doen, leer er maar mee leven. Dat kreeg ik te horen van mijn arts. Ik ben eigenwijs en ben op internet gaan zoeken. Heb veel supplementen geprobeerd maar niets hielp echt totdat ik iets las over verzuring. Ik had hier wel eens wat over gehoord maar nu voelde ik daar moet ik meer over weten. Ik ben me gaan verdiepen in de materie. Heb boeken gelezen en ben de druppels van alka gaan gebruiken. Ik drink toch al de hele dag water en dacht - kwaad kan het niet. Ik ben nu bijna 4 maanden bezig en heb minder pijn- en stijfheidsklachten. Ik slaap ook weer iets beter doordat ik minder pijn heb. Ik overweeg om ook het badzout eens te gaan proberen. groetjes Silvy

by Marianne J. on Fibromyalgie
Fibromialgie

Ik was een beetje sceptisch maar wist ook niet meer wat ik anders kon doen maar wat ben ik blij dat ik er mee ben begonnen want ik heb bijna geen spierpijn meer ik ben er echt blij mee

by Caroline on Fibromyalgie
Fibromyalgie

Tabs magnesium geeft mij verlichting van die ellendige fibro. Ook slaap ik wat beter.

by Trees on Fibromyalgie
fibromyalgie

Eerst dacht ik dat ontzuren niets deed maar ik had geen geduld. Ik hoopte dat het direct zou helpen maar het duurt wat langer. Ik ontzuur nu bijna 4 maanden en begin nu pas te ervaren wat het voor mij doet.

by Ine on Fibromyalgie
fibro?

Bij mij is geen fibro vastgesteld maar ik denk toch dat ik dit heb. Sinds ik de druppels gebruik zijn mijn klachten afgenomen. Ik ben er blij mee!

by Wendy on Fibromyalgie
Fibromyalgie

Ik ben nu 39 jaar en heb al vanaf mijn 17e klachten. Nooit werd ik serieus genomen en kreeg de stempel fibromyalgie. In eerste instantie was ik blij dat ik het een naam kon geven. Veel artsen nemen je echter niet serieus. Ongelooflijk. Je loopt met zoveel ellende rond en je krijgt te horen dat daar niets aan te doen is. Ik was ook te zwaar en ben naar een natuurdietist gegaan om af te vallen. Zij hoorde mijn klachten aan en gaf naast voedingsadvies mij het advies om te gaan ontzuren. Ik was begonnen met het drinken van de Alka thee. Omdat ik niet snel genoeg resultaat had, heb ik de klantenservice gebeld. Zij adviseerde om naast de thee de druppels in te gaan zetten. Dit doe ik nu een paar weken en ik voel me eindelijk wat beter. Voor mijn gevoel ben ik nu eindelijk op de goede weg.

by louise on Fibromyalgie
fibro

Al jaren last van mijn fibro. Veel pijn en erg moe. Ik gebruik nu ruim 3 maanden de greens en de druppels. Pijnen zijn al wat afgenomen en ik heb meer energie.

by Sonia on Fibromyalgie
Fibromyalgie

Heb al jaren last van fibromyalgie. Lastig is dat je niet serieus wordt genomen met deze aandoening. Fibromyalgie zou tussen de oren zitten. Echt wanhopig was ik. Zoveel pijn op zoveel plaatsen in mijn lichaam. Ik deed bijna geen leuke dingen meer. Ik was ook altijd moe. Na vele dingen te hebben uitgeprobeerd ben ik uiteindelijk op de website van Alka terecht gekomen en ben begonnen met de magnesium en de greens en ben nu ruim 4 maanden er mee bezig. Ik voel me eindelijk wat beter. Heb meer energie en minder pijn.

by Miranda on Fibromyalgie

In het begin leek het erger te worden maar nu is het zoveel beter

by M. van den Berg on Fibromyalgie
Fibromyalgie

Eindelijk iets gevonden voor mijn fibromyalgie! Mijn vriendin gebruikt de druppels voor haar klachten en zij zei tegen mij - waarom probeer jij dit niet? Zij gaf mij een flesje druppels. Ik moet zeggen - het helpt echt. Ik heb echt baat met de druppels van Alka. In het begin vond ik het wel een opgaaf om zoveel water te moeten drinken maar dit went erg snel. Ik voel me echt beter en ben blij dat mijn vriendin mij heeft geholpen.

by Steffie on Fibromyalgie
Fibromyalgie

Ik heb door te gaan letten op verzurende voeding en deze te vermeiden een stuk minder last. Ontzuren heeft de pijn verlicht.