Huidproblemen

Benieuwd naar de effecten van ontzuren op verschillende huidproblemen? Hier leest u ervaringen van andere mensen met een huidprobleem.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Huidproblemen
Average rating:  
 75 reviews
 by Aad Wijnen
oplossing bij jeuk op de huid

Alkacrème is de oplossing bij jeuk op de huid. In het begin werd mijn huid iets roder maar dat was binnen enkele dagen weg. Nu heb ik geen jeuk meer.

 by Alexandra
Voor mij de ideale oplossing

Elk jaar moet ik mijn huid laten controleren bij de dermatoloog. Ik heb een moeilijke huid met veel moedervlekken. Ook heb ik last van psoriasis, jeuk en rode bultjes. Na veel chemische zalfjes wilde ik een natuurlijkere oplossing.

Ik ben naar een orthomoleculair arts gegaan en die heeft mij op een wat meer basische leefstijl gewezen en mij ook een aantal producten geadviseerd. Ik ben met alle adviezen aan de slag gegaan en heb ook de producten aangeschaft die hij mij had geadviseerd. Ik eet geen zuivel en suikers meer en eet meer groenten. Daarnaast gebruik ik druppels en alka crème en bad voor mijn huid.

Voor mij de ideale combinatie en oplossing.

 by Helena
eindelijk een crème gevonden

Gek werd ik van de jeuk op mijn huid. Alles had ik al geprobeerd en niets hielp. Bij Ekoplaza raakte ik in gesprek met de dame achter de kassa. Zij had hier ook veel last van gehad en gebruikt hiervoor de crème van Alka. Zij had een tester staan in de winkel. Deze crème voelde gelijk heerlijk aan op mijn huid. Ik heb gelijk een tube gekocht en ik ben blij dat ik eindelijk een crème gevonden hebt die wel werkt.

 by MdK
wintertenen

Basisch badzout gebruikt in een voetenbadje tegen wintertenen, heel fijn voor de doorbloeding, na het voetenbad basische crème om de droge huid te verzorgen. Heerlijk.

 by Gitta

Ik had veel last van schilfers op mijn hoofdhuid en achter mijn oren. De dermatoloog gaf mij een crème met hormonen erin. Die crème was super vet. Niet handig op de hoofdhuid en in je haren. Bij de gezondheidswinkel basische crème gekocht. Deze is geweldig. Mijn schilfers waren binnen 2 weken helemaal weg.

 by Arianne

Ik heb heel gevoelige oksels, bij iedere deo gaat mijn klieren opzetten en raken geïrriteerd maar de basische deo van Alka is fantastisch, nergens last van!!

 by mevrouw L van der Lienden

Ik heb een gecombineerde huid, ook altijd onrustig. In de winkel stond een tester van de Alka crème en kon ik deze eerst uitproberen. Hij voelt heerlijk aan op mijn huid en ik heb gelijk een grote tube gekocht. Mijn huid ziet er beter uit en straalt weer. Zo fijn.

 by Karina

Ik had een superdroge huid en in de winkel gaven ze mij een zakje Alka crème mee om te proberen. Wat een fantastische crème. Zo zacht en voedend. Voor mij geen andere crème meer.

 by Shahiza

Ik had altijd bultjes onder mijn oksels van het scheren. Ik hoorde via een vriendin over de Alka deo en ik ben deze ook gaan gebruiken. Mijn bultjes waren al binnen 1 week weg. Ik hoef nooit meer een andere deo.

 by M.d.K.

Ik neem vier keer in de week een voetbad met basisch badzout, twee kalknagels zijn nu bijna schoon.

 by Els B.

Sinds ik alka deo gebruik ruik in niet meer en ook geen transpiratie plekken meer in de kleding.

 by Bart

Basische deo is gewoon de beste deo ever. Zoek niet verder!

Groet, Bart

 by Marcha

Goede en langdurig werkende deo. De crème is ook fijn voor een gevoelige en snel geïrriteerde huid.

 by Jessica

Alka deo is fantastisch bij een gevoelige huid. Ik gebruikte altijd al een natuurlijke deo. Maar veel varianten bevatten bicarbonaat. Ik kan daar niet tegen en krijg daar irritatie en een rode huid van onder mijn oksels. Ik las over de Alka deo en kocht een kleintje om eerst uit te proberen. Wauw, wat een fantastische deo. Ik koop de volgende keer een grote.

 by Hanneke van gijzel

Eindelijk geen jeuk meer met deze deo, heel blij mee!

 by Kees
Jeuk weg door Alka creme

Ik word veel gestoken door muggen en heb daarna erg veel last van jeuk. Eindelijk een creme gevonden die daarvoor helpt, nl. de Alka creme. De jeuk is direct weg.

 by Vera
Zonnebrand

Op advies van de DA heb ik de Alka creme gekocht. Mijn huid was helemaal verbrand door de zon. Door de creme had ik snel geen last meer.

 by Marion
Waterpokken mooi genezen

Mijn zoontje van 3 maanden kreeg waterpokken. Het was echt erg. Best diepe wonden. Mijn buurvrouw gaf mij basische creme zodat zijn huidje weer mooi zou genezen. En dat is gebeurd. Zijn huidje is weer mooi hersteld. Ik gebruik nu deze creme als nachtcreme, echt heerlijk!

 by Patrice W.
fan van alka creme

Hallo, ik ben een grote fan van alka creme. ik heb de creme gebruikt voor mijn zonnen-allergie bultjes werkt perfect. Doe de creme nu ook op mijn gezicht. facewash of zo zou ook fijn zijn!

 by Michelle
Huidverbetering

Sinds ik de basische huidlijn van Alka gebruik is mijn huid enorm opgeknapt!

 by Sjannie
Zachte huid door basisch badzout

Al na 1 keer badderen in een basisch bad is mijn huid al zachter. Super fijn spul!

 by Lenny
Jeuk!

Scrub van Alka werkt geweldig tegen de jeuk en branderige gevoel van processierups bultjes!

 by Nelly
Alka creme de oplossing bij de processierups

Alka creme is de oplossing bij de processierups! Werkt direct verlichtend!

 by Christa
Weer een mooie huid!

Ik gebruik sinds kort de Alka creme als nachtcreme. Deze is geweldig en voedt de huid optimaal. Ik heb een erg droge huid van mezelf Mijn huid ziet er weer mooi uit. Overdag gebruik ik altijd een dagcreme met factor 30 daarin.

 by Gerry
Perfecte crème gevonden!

Ik ben nu 67 en heb na jarenlang zoeken de perfecte crème gevonden voor mijn extreem gevoelige huid. Alka crème, een basische huidcrème. Deze kan je voor het hele lichaam gebruiken. Ik vind alleen het pompje niet fijn maar Alka beloofd beterschap en zijn bezig met het ontwikkelen van een betere verpakking.

 by Mevrouw Vonk
Witte plek op hand eindelijk weg

Ik had een witte plek op de bovenkant van mijn hand. Deze plek ging er dan af en dan was het rood en geïrriteerd. Na jarenlang van alles geprobeerd te hebben is de plek nu eindelijk weg. Ik had een tube Alka creme gekregen van een vriendin van mij. Deze is nu bijna op maar ik ga wel nieuwe halen. Ik heb er echt baat bij!

 by Elisabeth
Allergie

Mijn huid reageert slecht op cosmetische artikelen. In veel artikelen zitten toevoegingen waar ik een allergische reactie van mijn huid op krijg. De Alka® Creme voelt heel goed. Mijn huid voelt lekker zacht, is niet meer rood en geïrriteerd. Ben er blij mee. Alleen het pompje werkt niet zo fijn.

 by Roos
Huidverbetering

Sinds ik de basische scrub, bad en creme gebruik is de kwaliteit van mijn huid verbetert. Ik ben daar zo blij mee. Hoop ook echt dat er basische shampoo en conditioner komt.

 by Shania van Elst
Open been ziet er al veel beter uit

Ik las over verzuring en de gevolgen van verzuring. Een van deze gevolgen is een open been. Daar heb ik al jaren last van. Echt ontsierlijk en pijnlijk. Allerlei producten gebruikt en nu eindelijk een basische creme gevonden die wel werkt. Nu, na 2 maanden ziet mijn been er al veel beter uit. Ik ben er nog niet maar ik ga hier wel mee door. Verder heb ik volgende week een afspraak bij een dietist zodat ik ook beter ga eten.

 by Bas van Neer
Zwemmerseczeem weg

Mijn dochter van 18 had al lang last van zwemmerseczeem en niets hielp. Zelfs niet de crème van de dermatoloog. In de gezondheidswinkel heb ik een voet en nagelpakket voor mijn dochter gekocht op advies van de medewerker van die winkel. Na de kuur was haar zwemmerseczeem helemaal weg. Zij blijft dit voorlopig doorgebruiken.

 by mevrouw Van Doorn
Geen huidschilfers meer

Mijn man van 87 heeft parkinson en heeft daar medicijnen voor. Door die medicijnen had hij altijd schilfers in zijn gezichtshuid. Wij gebruiken de Alka creme en al zijn schilfers zijn weer verdwenen. Zijn gezichtshuid is weer gaaf.

 by Samantha
Alka creme bij acné

Ik gebruik sinds kort de Alka creme voor mijn acné. De schoonheidsspecialiste raadde mij dit product aan. De creme voelt prettig op mijn huid en mijn acné is al verminderd. Mijn huid ziet er al beter uit.

 by Naomi
Basische creme helpt bij rode bultjes

Ik heb al jaren last van rode bultjes op mijn bovenarmen en op mijn rug. Natuurlijk al vanalles geprobeerd maar niets hielp echt. In de reformwinkel kreeg ik een probeerverpakking van de alka creme en deze voelde fijn op mijn huid en ben de volgende dag een tube gaan kopen. Deze gebruik ik nu dagelijks en mijn bultjes zijn eindelijk weg.

 by Saartje
droge benen

Sinds ik de basische crème gebruik op mijn benen heb ik geen schilfers meer op mijn onderbenen. Ik gebruik deze nu ook als nachtcrème. Deze crème voedt ontzettend goed en mijn huid is een heel stuk zachter en minder droog geworden.

 by Natalie
droge huid

Ik heb altijd al last gehad van een droge huid. Soms is mijn huid zo droog dat het zelfs gaat schilferen en jeuken. Erg vervelend. Ik heb al vele cremes en zalfjes geprobeerd maar niets hielp echt. Mijn schoonheidsspecialiste gaf mij een basische creme mee en dit voelt echt prettig op mijn huid.

 by Paul
scheerirritatie

Na het scheren had ik altijd rode bultjes en vlekjes in mijn hals. Ik baalde daar ontzettend van en bij de Vitamine winkel gaven zij mij basische creme mee. Deze smeer ik na het scheren op mijn hals in plaats van aftershave. Hier kan ik veel beter tegen en heb geen last meer van rode bultjes en vlekjes.

 by Truus van Berlo
Open been

Ik ben verzuurd! Zo erg dat ik een open been heb. Mijn therapeut heeft mij op een dieet gezet en moet basische druppels in mijn water doen. Ik ben nu een maand bezig en ik voel me beter (meer energie) en mijn open been begint nu ook mooi te genezen. Naast de druppels gebruik ik speciale basische crème hiervoor.

 by Jessica
Verbrande huid

Op vakantie in Portugal ben ik erg verbrand door de zon. Ik had geen aftersun bij en heb de Alka creme erop gedaan. Dit werkte direct verlichtend. Deze creme is daar ook super voor!

 by Sjannie
Jeuk is weg

Altijd al een gevoelige huid gehad. De laatste jaren ook ontzettend veel jeuk. Ik ben op advies van de drogist overgestapt op een basische huidverzorging. Mijn jeuk is weg. Had ik dit maar eerder ontdekt!

 by Pascal
Basische creme

Ik heb de Alka basische crème onlangs gewonnen. De grote tube is inmiddels bijna op en ik moet inderdaad zeggen dat het super goed werkt op mijn veeleisende huidje. Ik ben de 2e helft van de winter prima door gekomen zonder last van een droge huid te hebben gehad. Ik ben fan!

 by Janneke
Schilfers naast neus en in oren

Sinds ik basische creme gebruik zijn mijn schilfers naast mijn neus en in mijn oren eindelijk weg. Ook de jeuk is over. ik kan deze creme iedereen aan bevelen.

 by Emma
Fijne creme voor gevoelige huid

Sinds kort de Alka creme ontdekt. Eindelijk een fijne creme voor een gevoelige huid.

 by B. Wind
Open been

Mijn schoonmoeder gebruikt de Alka creme voor haar open been. Haar huid ziet er al een stuk beter uit. Zij zou eigenlijk ook haar lichaam van binnenuit moeten reinigen maar dat is nog een brug te ver voor haar.

 by Adri
Open been

Ik ben suikerverslaafd en gebruik veel medicijnen. Last van een open been. Verschrikkelijk veel last van gehad. Ik krabte dit 's nachts altijd kapot waardoor het erg pijnlijk was. Het ziet er ook niet uit en kon geen jurk meer aan. Bij de drogist heb ik een tube basiche creme gekocht en dit voelt goed. De huid ziet er al beter uit en jeukt ook niet meer. Ook ga ik naar de dietist voor hulp bij mijn voeding. Ik moet echt anders gaan eten/leven.

 by Linda
hoofdhuid

Ik gebruik Alka bad in mijn haar. Ik los een theelepeltje op in lauwwarm water en spray dit op mijn hoofdhuid. Ik laat dit een kwartier inwerken en was dan mijn haren. Mijn hoofdhuid jeukt bijna niet meer en heb ook bijna geen schilfers meer.

 by Nanda
Jeuk is weg!

Mijn jeuk is sinds ik basische creme gebruik weg!

 by Sanne
Geen droge huid meer!

Ik gebruik nu een paar weken de alka creme en heb geen droge huid meer. Eindelijk een goede creme die wel helpt gevonden. Zelfs de velletjes op mijn onderbenen zijn helemaal weg.

 by Bas
Irritatie na het scheren

Ik gebruik nu de alka creme na het scheren en heb bijna geen last meer van scheerirritatie. Mijn hals ziet er een heel stuk beter uit.

 by Bibi van As
eindelijk een fijne scrub voor mijn droge huid

Ik ben 21 jaar en heb altijd al een droge huid gehad. Ik heb nu eindelijk een superfijne basisch scrub gevonden. Heerlijke geur en supervoedend voor je huid.

 by Nelly
Probleemhuid oplossing

De oplossing bij een probleemhuid. (bultjes, rode plekjes en jeuk) is basische creme. Ik ben er dolblij mee. Mijn huid ziet er veel beter uit!

 by Martine
Geen jeuk meer!

Eindelijk een fijne lichaamsverzorging van Alka gevonden. Sinds ik dit gebruik heb ik geen jeuk meer.

 by Irma
Rustigere huid

Ik heb altijd een onrustige gezichtshuid met rode vlekjes en vaak ook kleine rode bultjes. Deze bultjes jeuken dan en ik krab deze dan vaak kapot. Bij de drogist gevraagd wat ik hieraan kon doen. De drogist gaf mij een probeerverpakking mee van een basische creme. Deze voelde zo fijn op mijn huid dat ik de dag erna gelijk een tube ben gaan halen. Na 3 weken ziet mijn huid er al veel beter uit. Rode plekjes zijn bijna weg en mijn huid jeukt ook niet meer zo.

 by mijnheer Derksen

Mijn vrouw heeft last van smetten. Van alka kregen we het advies om een handdoek nat te maken met badzout en dit op de plekken te leggen. Daarna goed te laten drogen en in te smeren met de creme. De plekken zijn nu een stuk minder gevoelig. Ze zien er ook ook minder rood uit. Het gaat dus de goede kant op. We zijn heel tevreden.

 by Mevrouw Peijnenburg
Mooiere huid!

Ik ben bijna 70 en ontzuur nu ongeveer 1 jaar. Mijn vriendinnen zeiden dat mijn huid er zo mooi uitziet de laatste tijd. Wat gebruik je of wat doe je om zo'n mooie huid te houden? Ik was gaan ontzuren omdat ik gezond wil blijven. Ik heb gelukkig nog geen klachten maar ben wel blij met het resultaat.

 by Lucas
Acne

Mijn moeder heeft de pot scrub en tube creme van alka in de badkamer staan. Ik gebruik het voor acne op mn gezicht borst en rug. pukkels worden minder en ik krijg er tenminste geen droge huid van.

 by Dorine
Jeuk aan benen

Goedemorgen,
Ik had verschrikkelijk veel last van jeuk aan de onderbenen en er zaten ook lelijke vlekjes op mijn benen. volgens de huisarts komt het door ouderdom (ik ben 59 jaar) bij de gezondheidswinkel is mij basische crème en badzout geadviseerd. De jeuk is bijna verdwenen en huid ziet er veel rustiger uit.

 by Renee
schimmelinfectie

Ik heb al heel lang last van schimmelinfecties op mijn huid. Eerst alleen op mijn voeten, waar ik zalf van de drogist voor gebruik. Dat hielp wel tegen de jeuk, maar het kwam elke keer weer terug. Nu zit het ook op mijn billen, en bovenbenen. Via een collega hoorde ik iets over ontzuren. Ik ben op internet gaan zoeken en kwam bij Alka Vitae uit. Ik heb hun gebeld en kreeg het advies om te gaan ontzuren. Omdat ik ook last heb van krampen in mijn kuiten zeiden ze dat ik de tabletjes met magnesium moet gaan gebruiken. Ook het badzout. Ik ben nu een paar weken bezig. De jeuk wordt veel minder. Het is nog niet helemaal over, maar ik heb er wel veel minder last van en het is niet erger geworden. Ik heb er goede hoop op dat het helemaal weg gaat. Ik blijf dus nog maar even doorgaan.

 by Debbie
Alka scrub / droge huid

Heb eindelijk een superfijne scrub gevonden voor mijn droge huid. Deze scrub is op basis van zout en diverse hydraterende olien. Gewoon fantastisch! Ben echt blij dat ik deze ontdekt heb.

 by C. van Roekel
Geen jeuk meer!

Eindelijk verlost van de jeuk. Ik kampte al een paar jaar met jeuk. Altijd maar jeuk. Wel altijd al een gevoelige huid gehad maar de jeuk werd steeds erger. Mijn vrouw zei dat ik basische creme moest gaan proberen. Zij gebruikt deze als nachtcreme. Ik ben niet zo van het smeren maar altijd jeuk hebben is verschrikkelijk. Ik gebruik nu dagelijks de creme en ik ben gewoon verlost van de jeuk. Ik kan deze dan ook echt aan bevelen bij een jeukende of een gevoelige huid.

 by Cindy
Rode bultjes zijn weg

Hoi, ik ben Cindy. Ben 25 en had altijd last van rode bultjes in mijn nek en gezicht. De doktoren konden geen oorzaak vinden. Mijn moeder gebruikt alka crème voor haar voeten en gaf mij deze crème om eens uit te proberen. Wow! Echt super voelt deze crème. Na 3 weken waren mijn rode bultjes weg.

 by Ernst
basische creme bij scheerirritatie

Eindelijk echt een fijne creme gevonden voor na het scheren. Ik had altijd irritatie na het scheren. Ik gebruik nu in plaats van een after shave een basische creme. Deze gebruik ik ook als nachtcreme. Echt top! Gr. Ernst

 by Naomi
basische voetbaden bij droge voeten

Ik heb altijd extreem droge voeten gehad. Altijd barsten in mijn voetzool en soms de vellen eraan hangen. Ik gebruik nu dagelijks basische voetbaden en mijn voeten voelen nu lekker zacht aan. Het lijkt ook wel of mijn kalknagel verbeterd.

 by mevrouw Hensen
Alka creme bij zonnebrand

mijn dochter was verbrand door de zon. De basische creme werkt echt verzachtend voor de huid. Echt een aanrader.

 by Marita
Badzout bevalt prima

Sinds enige tijd gebruik ik regelmatig het badzout van Alka Vitae. Ik heb altijd veel last gehad van eczeem, maar door het gebruik van het badzout is mijn huid veel rustiger.

 by Roxanna
lichen sclerosus

Heb nu de basische crème van Alka. Deze is echt fijn bij lichen sclerosus. Werkt echt verzachtend.

 by Jean Paul
Droge gevoelige huid

Ik heb al jaren last van een droge en gevoelige huid. Dit zal waarschijnlijk nooit weggaan maar na een paar weken gebruik van basische creme van alka merk ik echt verbetering!

 by Jan
Creme bij psoriasis

Eindelijk wat gevonden wat helpt bij psoriasis. Heb al van alles geprobeerd. Ook hormoonzalf. Nu eindelijk een fijne crème hiervoor gevonden. Kan hem echt aanbevelen. Groet Jan

 by Denice
extreem droge huid

Ik gebruik sinds kort het badzout van Alka en ben daar zeer tevreden over. Ik heb al jaren een extreem droge huid. Mijn vriendin gaf mij een zakje badzout om eens uit te proberen. Ongelooflijk hoe zacht je huid wordt van dit badzout! Er zitten veel mineralen in die de huid voeden. Ik ben ook veel minder koffie gaan drinken. Koffie droogt de huid ook uit. Nu drink ik meer water voor een optimale vochthuishouding van binnenuit.

 by Charlotte
droge huid

Fantastisch dat badzout. Mijn huid is enorm opgeknapt!

 by Eva
droge handen

Ik werk de hele dag met schoonmaakmiddelen. Mijn handen zijn daardoor erg droog. Soms zo droog dat ze barsten. Het voelt niet goed en het ziet er niet mooi uit. Ik ben pas begonnen met het badzaout van alka - ik maak daar een handbadje van en ga daar met mijn handen in. Ze voelen daarna superzacht aan. Ben echt blij met deze tip die ik van de coach heb gekregen.

 by Denice
Extreem droge voeten

Ik ga nu 3 keer per week met mijn voeten in een voetbad met het badzout van Alka. Ben zo blij met het resultaat - mijn voeten voelen eindelijk zacht aan. Jammer dat ik geen bad heb....

 by Cindy
Jeukende hoofdhuid

Ik gebruik het Alka badzout op advies van de coach op mijn hoofdhuid. Ik was ten einde raad - had al vanalles geprobeerd. Ik heb het nog maar een paar keer gedaan maar ik voel nu al dat het werkt. Ik heb bijna geen jeuk meer op mijn hoofdhuid. Ik los een theelepeltje badzout op in een plantenspuit en spray dit op mijn hoofdhuid en laat dit 15 a 20 minuten inwerken. Daarna was ik mijn haren met een milde shampoo.

 by Ivonne
Haaruitval

Ik ben een vrouw van 42 en kamp al enkele maanden met haaruitval. Ik heb gewoon al kale plekken op mijn hoofd. Mijn kapper zei dat dit steeds vaker voorkomt bij vrouwen door verzuring. Geen idee waar hij het over had maar ik wist ook niet wat nu te doen. De huisarts had een lotion voorgeschreven maar dit deed helemaal niets. Ik gebruik nu 2 maanden de greens (gelukkig erg lekker!) omdat het belangrijk is om voldoende mineralen in te zetten en sinds 1 week gebruik ik ook het badzout. Ik maak mijn haren nat voordat ik het ga wassen en scrub daar een beetje badzout op. Dit laat ik een paar minuten inwerken en spoel daarna mijn haren uit met lauw warm water. Daarna gebruik ik een conditioner. Ik ben erg benieuwd wat het mij verder gaat brengen!

 by Carla
Droge huid

Ik gebruik sinds 2 weken basische creme met goede resultaten. Ik heb een erg droge huid en de creme maakt de huid minder droog

 by Cindy
acne

Ik ben nu 23 jaar en heb al jaren last (vanaf mijn 15e ongeveer) van acne. Van alles geprobeerd. Mijn moeder gaf mij laatst ontzurend badzout wat ik op mijn gezicht moest laten inwerken. Ik doe dit nu een maand (bijna dagelijks) en het ziet er nu al wat rustiger uit. De rest van de huid wordt er lekker zacht van. Grz. Cindy